Великобритания регистрира 54 095 новозаразени и 75 починали след усложнения на

...
Великобритания регистрира 54 095 новозаразени и 75 починали след усложнения на
Коментари Харесай

Великобритания регистрира спад в COVID заболеваемостта и смъртността

Великобритания регистрира 54 095 новозаразени и 75 умряли след затруднения на ковид към  неделя.

Това демонстрират публични данни, огласени от " Ройтерс ".

Заболеваемостта и смъртността отбелязват спад спрямо миналата седмица.

През последната седмица броят на инфектираните е намалял с 5%, до момента в който смъртните случаи са спаднали със 7% по отношение на предходните седем дни.

Припомняме, че при започване на февруари, английският лекарствен регулатор утвърди имунизацията против коронавирус на Novavax за приложимост при лица над 18-годишна възраст. Така Обединеното кралство към този момент има пет утвърдени препарата за битка със болестта.

Ваксината Nuvaxovid е в две дози. Тя дава отговор на нужните стандарти за сигурност, качество и успеваемост, се споделя в изказване на английската Агенция за контролиране на медикаментите и здравните артикули (MHRA).

През юни предходната година бе открито, че продуктът на Novavax е над 90% ефикасен в американско изследване против разнообразни разновидности на вируса, а данни от декември демонстрират, че работи и против Омикрон.

Британското утвърждение за Nuvaxovid идва дни откакто производителят подаде заявление за разрешаване на имунизацията и в Съединени американски щати.

В края на януари стана ясно, че Великобритания обмисля да анулира условието за наложителна имунизация против COVID-19 на здравните служащи. 

Първоначално се планираше всички медици в Англия да бъдат имунизирани до 1 април. В противоположен случай щяха да бъдат освободени от работа. Съгласно данните 77 000 здравни служащи в страната към момента не са ваксинирани.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР